Shkrimtari Mario Vargas Llosa nderohet edhe me një çmim letrar prestigjioz

Shkrimtari peruan, Mario Vargas Llosa, u nderua dje me çmimin prestigjioz në letërsi “Château La Tour Carnet”, krijuar në vitin 2017 nga sipërmarrësi Bernard Magrez, pronar i më shumë se 40 kështjellave në botë.

Çmimi, që do t’i jepet sot autorit të veprës “Teto Xhulia dhe shkarravitësi” përfshin edhe shumën e 20 000 eurove.

Fituesi i Nobelit 2010 në letërsi do të marrë, gjithashtu, një botim origjinal të një kopje të rrallë e të bukur të “Madame Bovary”, që daton në vitin 1867, ku paraqitet një dedikim me autograf nga Gustave Flaubert për mbrojtësin e tij Alfred Guérard./atsh