Shpirt, nuk me sheh, jam në shtëpi…

“Shpirt, jam në shtëpi”.
Dhe ju mund ta gjeni atë atje, ndoshta të lodhur, ndoshta me pizhamat e saj, ndoshta duke larë filxhanin tuaj të mëngjesit.
Dhe takohesh me duart ende të lagura, me këmbët e zhveshura dhe me një buzëqeshje që të thotë: “Po të prisja”.
Me një puthje prek buzët, por në të vërtetë edhe zemrën.
“Si ishte dita juaj? “, pyet ajo.
Ti vendos çantën në tokë dhe humbet veten në atë përqafim që të kthen gjithë forcën që mendove se e kishe humbur.
A nuk është kjo dashuri në fund te fundit?
Të gjitha vështirësitë e jetës tkurren brenda katër fjalëve.
“Shpirt, jam në shtëpi”

Richard Bertold

*Bertold është historian dhe shkrimtar amerikan.

ObserverKult

Lexo edhe:


EDISON YPI: NE BUDALLEJT THEMI ATË QË MENDOJMË…

filmat shqiptar

Ne budallejt themi atë që mendojmë dhe e besojmë atë që ju të squtët na thoni. Ju skilet nuk thoni atë që mendoni dhe nuk e besoni atë që ne budallejt ju themi.


Ne budallejt në takim me ju të “anglezët” vijmë në orën e caktuar. Ju qerratenjt në takim me ne budallejt vini gjithmonë me vonesë.
Ne budallejt u besojmë Rilindasve që thanë “Lind andej nga perëndon”. Ju inteligjentët që nuk dihet kujt i besoni, thoni se lind andej nga lind.
Për ne budallejt ekonominë e mbajnë në këmbë biznesmenët. Ju pehlivanat thoni se këtë shërbim të çmuar e bëjnë proletarët. Thoni si të doni, veç mos u habisni kur kallaballëku të zbresi në shesh të xhvasi gjithçka pa bërë asgjë.

Tekstin e plotë e gjeni KETU

ObserverKult