Shqiptarja Denisa Jashari, fiton çmim të rëndësishëm për doktoratën e saj në Amerikë

Jashari

Denisa Jashari, e cila mori PhD e saj në Historinë Latino-Amerikane nga Universiteti Indiana Bloomington në vitin 2020, u nderua me çmim kombëtar të disertacionit më 2 dhjetor 2021, në Takimin e 61-të Vjetor të Këshillit të Shkollave Pasuniversitare në New Orleans.

Disertacioni i saj, “Hartografitë e Konfliktit: Kultura Politike dhe Protesta Urbane në Santiago, Kili, 1872-1994”, fitoi gjithashtu konkursin e Shkollës Pasuniversitare 2021 të IU-së për Ph.D të Dalluar Çmimi i Disertacionit (Shkenca Humane dhe Arte të Bukura)

Shkolla Pasuniversitare ndan dy çmime të disertacioneve të dalluara çdo vit në dy nga katër fushat: Biologji dhe Shkenca Jetësore dhe Humane dhe Arte të Bukura në çdo të dytin vit, dhe Shkenca Sociale dhe Matematike, Shkenca Fizike dhe Inxhinieri në çdo dy vitet tjera.

Çdo vit, dy disertacionet fituese të IU-së i dorëzohen Këshillit të Konkursit të Shkollave Pasuniversitare/ProQuest Çmimi i Disertacioneve të Dalluara.
Jashari fitoi në kategorinë e Shkencave Humane dhe Arteve të Bukura.

Këshilltar i disertacionit të Jasharit ishte Daniel James, Kryesues në Departamentin e Historisë të IU-së të Kolegjit të Arteve dhe Shkencave.

Denisa Jashari është historiane dhe eksperte e latino-amerikanizmit interesat kërkimore të së cilës përfshijnë Amerikën moderne Latine, historinë urbane, kulturën politike, lëvizjet shoqërore, Luftën e Ftohtë dhe historinë dhe kujtesën gojore.
Ajo është aktualisht asistent profesore e Historisë së Amerikës Latine në UNC Greensboro dhe bashkëpunëtore vizitore në Institutin Kellog për Studime Ndërkombëtare të Universitetit të Notre Dame.

ObserverKult