Sonila Meço: Ja pse po ikin çdo ditë njerëz prej këtij vendi…

Nga: Sonila Meço

Dhe bindem çdo ditë e më shumë se në jetë shoqërinë, siç mban oksigjeni njeriun, e mban edukimi.
Shpirtin ia ushqen edukimi.
Një mendje bosh e mbush dhe e hap edukimi. Fodullëkun dhe rebelimin ndaj ligjit dhe rregullit e vret edukimi.

Vetpërmbajtjen e stabilizon edukimi.
Arsyen njerëzore mbi ekzistencën instiktive të kafshëve e stërvit edukimi.
Atë kemi vrarë, edukimin, mbrojtësin e jetës dhe arsyes shoqërore.

Ndaj shuhen e ikin çdo ditë njerëz këtij vendi, kësaj gjëje të gjallë privuar logjike, vetpërmbajtjeje, arsyeje dhe morali, sepse kemi vrarë gardianin e instikteve shtazore.

Një shoqërie që i është shkatërruar edukimi, çdo recetë tjetër funksionimi normal t’i ofrohet, do shërbente sa barnat një të vdekuri.
Shoqëri, që rrezikon të përfundojë e gjitha për skrap.

ObserverKult


Lexo edhe:

SONILA MEÇO REVOLTOHET NDAJ BIG BROTHER: BANORËT PO PËRDOREN E MANIPULOHEN NGA NJË TV PRIVAT…

Gazetarja Sonila Meço ka bërë një analizë të shkurtër lidhur me atë çfarë është duke ndodhur brenda shtëpisë së ashtuquajtur Big Brother Vip.

Përmes një postimi në “Instagram”, Meço i është referuar banorëve të shtëpisë me fjalën “kavie brenda laboratorit”, të cilët lejojnë të përdoren dhe të manipulohen, ndërsa teleshikuesve “kaviet jashtë laboratorit” të cilët presin drejtësi nga një lojë dhe televizion privat me skenare dhe sponsora.

“Kavie, kavie, Kavie…

Të rritur mjaftueshëm për t’i konsideruar viktima, të provokuar rëndshëm për t’u ulëritur moralin në fytyrë, të përdorur keqaz për t’u bërë gjyqin, të përfshirë me miratimin e tyre për t’u manipuluar, në një laborator mediatik ku rregullat ndryshojnë arbitrarisht, ku loja ngatërrohet me koshiencë me jetën reale sipas nevojës së audiencës, ku qëllimi justifikon mjetin, shikueshmëria skandalin, spektakli politikën, morali padrejtësinë dhe dhoma e rrëfimit justifikon ekuilibrat e forcës.

Tekstin e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult