Statuja e Unitetit, statuja më e lartë në botë

Ky imazh tregon Statujën e Unitetit. Është statuja më e lartë në botë – thuhet se është pothuajse dy herë më e madhe se Statuja e Lirisë. Ajo paraqet shtetasin indian dhe aktivistin e pavarësisë, Sardar Vallabhbhai Patel, një udhëheqës shumë i respektuar i Indisë.

Thuhet se ka kushtuar 360 milionë dollarë për t’u ndërtuar dhe u deshën pesë vjet për t’u përfunduar. Sigurisht një mrekulli e botës moderne dhe e përshtatshme për një njeri të madh.

ObserverKult


Nënë Tereza

Lexo edhe:

NËNË TEREZA: NËSE I GJYKONI NJERËZIT, NUK KENI KOHË T’I DONI ATA…

Të risjellim në vëmendje thënie dhe njerëz që jetuan me përkushtim ndaj Zotit e njeriut, si Nënë Tereza.

Le ta duam më shumë njëri-tjetrin, duke bashkuar zemrat, siç na mëson gruaja e vogël shpirtmadhe me origjinë shqiptare:

– Të duash do të thotë të bësh gjëra të vogla me dashuri të madhe.

– Mos i prisni kryetarët. Bëjini gjërat vetë, njëri për tjetrin.

– Fjalët e mira mund të jenë të shkurtra dhe të lehta për t’u thënë, por jehona e tyre është vërtetë pa fund.

– Vuajtja është dhuratë e madhe e Zotit.

– Duhet të flasim më pak. Një vend për t’u lutur nuk është vend për thashetheme.

– Unë nuk lutem për sukses. Kërkoj plotësinë e fesë.

Thëniet e tjera mund ti lexoni KËTU:

ObserverKult