Stefan Cvajg: Nuk dua që ti të më përbuzësh… nuk dua të të humbas…

Stefan Cvajg

“Unë nuk e di, në më njeh me të vërtetë. Nuk besoj. Gjithmonë mendoj se ti më mbivlerëson. Unë nuk jam ndonjë njeri i madh dhe nuk bëj pjesë tek ata që… që e sundojnë jetën të kënaqur dhe të sigurtë në vetvete.

Do të desha të isha si ata, por nuk jam. Unë i përshtatem jetës, unë jam nga ata që lakmojnë atë që duan. Thjesht jam si të gjithë burrat; kur dua një grua, unë nuk kënaqem vetëm duke e adhuruar, por unë… unë edhe e dëshiroj atë…Dhe… unë nuk dua të të gënjej me gjëra që janë të huaja për mua.

Nuk dua që ti të më përbuzësh. Ti më je shumë e shtrenjtë. Nuk dua të të humbas.”

(Fragment nga “Dashuria e Erikës”)

ObserverKult


Lexo edhe:

JANIS RICOS: DO TË VIJMË PRAPË… POR ME FLOKË TË THINJUR