Të duash fort dikë të jep guxim, të të dojë fort dikush të jep forcë…

ObserverKult ju sjell disa thënie për guximin nga autorë të ndryshëm.

Vërja veshin guximit tënd, jo frikës sate. /James A. Lockhart

Si për të dështuar, si për të pasur sukses, duhet i njëjti guxim. /Anne Morrow Lindbergh

Për atë që guxon, asgjë s’është e pamundur. /Matthew Lewis

Të duash fort dikë të jep guxim. Të të dojë fort dikush të jep forcë. /Laozi

Dallimi mes guximtarëve dhe frikacakëve është ky: guximtarët e njohin rrezikun por nuk e kanë frikë, frikacakët kanë frikë pa e njohur rrezikun. /Vasily Klyuchevsky

Ata që kanë guxim të dështojnë bujshëm mund të arrijnë të triumfojnë madhërishëm./John F. Kennedy

Gjithkush ka talent. Gjëja e rrallë është guximi për ta ndjekur atë talent në vendin e errët ku të shpie. /Erica Jong

Duhet të gjejmë guximin për të ndjekur zemrën dhe intuitën tonë./ Steve Jobs

Suksesin e arrijnë shpesh ata që guxojnë të veprojnë, por rrallë të ndrojturit e të tremburit nga pasojat. /Jawaharlal Nehru

Përkufizimi im i kurajës: mos lejo kurrë që të tjerët të të tregojnë kush je./Jenna Jameson

Prova më e madhe e guximit është të durosh mposhtjen pa e humbur zemrën./Robert G. Ingersoll

Kush guxon të jetë i çmendur, bën hapin e parë drejt mençurisë./James Huneker

—————————-

Lexo edhe:

TË DUASH DIKË ËSHTË TË SHOHËSH NJË MREKULLI TË PADUKSHME PËR TË TJERËT

ObserverKult