Tenori i njohur: Po jetojmë në një vend ku nuk lejohet zëri i lirë

Tenori i njohur në Teatrin e Operas dhe Baletit, Armaldo Kollogjeri, ishte i ftuar në emisionin “Shqipëria Live” për të folur rreth skandalit që ka përfshirë TOB me logon e re.

Kompania që mori përsipër punimin e saj mendohet se e ka marrë në platformën e lirë Freepik.com. Logoja ka kushtuar rreth 10 euro, ndërsa Teatri i Operas dhe Baleti e blenë për 18 milionë lekë të vjetra. Kjo ka irrituar jashtë mase artistët dhe personat e fushës.

Tenori i njohur u shpreh se kur e ka marrë vesh lajmin se logoja e TOB është plagjiaturë, është shokuar. Madje sipas tij, në faqen zyrtare të Teatrit të Operas dhe Baletit, janë bërë disa ndryshime datash në lidhje me publikimin e disa informacioneve.

Ky i fundit bëri edhe deklarata të forta, ku u shpreh se artistët e kanë të vështirë që të ngrenë zërin për problemet që kanë.

Logo e re e Teatrit të Operas dhe Baletit është plagjiaturë,

“Jam nga ata që kam patur frikë dhe kam ende. Kam një kontratë pa të drejtë rinovimi. Ka humbur zëri i artistit, janë frikësuar nga kontratat e reja. Po jetojmë në një vend ku nuk lejohet zëri i lirë. Ne si artistë duhet të kemi të drejtën e pjesëmarrjes në këto gjëra të tilla, të japim mendimin tonë për logon e re. Pse drejtoresha nuk i bëri pjesë artistët që të jepnin mendimin e tyre, pse nuk doli në media për të folur për këtë logo”, tha tenori.