Tetë thënie inspiruese nga nobelistja Marie Curie

Marie Curie, ishte gruaja e parë që fitoi çmimin Nobel në dy kategori, fizikë dhe kimi. Ne ju sjellim disa thënie të mençura e inspiruese nga shkencëtarja e njohur.

Ja ku janë 8 thënie të mençura e inspiruese nga Marie Curie:

“Nuk duhet t’i druhesh jetës, mundohu ta kuptosh.”

“Jeni pak kureshtar për njerëzit e shumë kureshtar për idea të reja.“

“Mos keni frikë nga perfeksioni. Nuk do ta arrini kurrë!”

“ Duhet të besojmë në vetën tonë. Duhet të besojmë se kemi një dhuratë të pazbuluar të cilën duhet ta marrim patjetër.”

“Nuk mund të shpresojmë që mund të ndërtojmë një botë më të mirë pa i rregulluar individët. Për këtë, të gjithë duhet të punojmë për rregullimin e vetës tonë.”

“Sa më i vjetër që bëhet njeriu aq më shumë beson se e tashmja duhet të shijohet e vlerësohet.”

“Nuk i jepet rëndësi asaj që është bërë, theksohet vetëm ajo që mbeti pa u bërë.

“Principi i parë i vetes: Kurrë mos lejo të mposhtesh nga njerëzit apo situatat e ndryshme.”

ObserverKult