T’i përgjigjesh ofendimit me ofendim është si të pastrosh baltën me baltë

ai...

ObserverKult ua sjell disa thënie për ofendimin nga autorë të ndryshëm:

Të lë të më vrasësh, por jo të më fyesh./Johnny Deep

Kush e mbron të ligun, ofendon të drejtin./ Thomas Fuller

T’i përgjigjesh ofendimit me ofendim është si të pastrosh baltën me baltë./ Lluìs Vives

Nëse do të ofendosh dikë, lëvdoje me zë të lartë për aftësitë që i mungojnë./ Ugo Ojetti

Fyerjet janë shumë poshtëruese për ata që i thonë, kur nuk arrijnë të poshtërojnë ata të cilëve u drejtohen./ Alphonse Karr

Mos i beso atij që ke fyer, sepse është e vërtetë shprehja “i fyeri nuk fal kurrë”./ Filiberto Scaglia

Mënyra më e mirë që t’u kundërvihesh ofendimeve është t’i përçmosh ato./ Mateo Alemán

/ObserverKult

—————————————-

Kliko edhe:

15 THËNIE MOTIVUESE: FATI ANON NGA AI QË GUXON!

NJËMBËDHJETË THËNIE TË RËNDËSISHME FILOZOFIKE

THËNIE NGA NËNË TEREZA: VARFËRIA MË E TMERRSHME ËSHTË VETMIA

MOTIVUESE NGA WOODY ALLEN: JETOHET NJË HERË TË VETME E DIKUSH ASNJËHERË…

thënie...

Më mirë frikacak për një minutë se i vdekur për gjithë jetën.

Paratë janë më të mira se varfëria, por vetëm nga pikëpamja ekonomike.

Jetohet një herë të vetme e dikush asnjëherë.

Seksi pa dashuri është një përvojë boshe, por mes përvojave boshe është më e mira.

Avantazhi i të qenit inteligjent është se mund ta bësh idiotin kurdoherë, kurse e kundërta është krejt e pamundur.

Njeriu përbëhet nga dy gjëra: mendja e tij dhe trupi i tij. Vetëm se trupi argëtohet shumë më tepër.

Telashet janë si letrat higjenike, merr një e vijnë dhjetë.

ObserverKult

LEXO EDHE: 

GËTE: NJË ZEMËR TEPËR E NDJESHME ËSHTË NJË PASURI E PALUMTUR NË KËTË TOKË TË LËKUNDUR…

Historinë e saj tragjike e njihni: Lexoni edhe fjalitë më prekëse të Ana Frankut

Chaplin: Mendova se do vdes nga dhimbja kur humba dikë, por shpëtova…

Nuk më intereson si dukem, e ndjeki zemrën time!