Tolstoi: I adhuroj gratë që nuk presin kurrë asgjë, nga askush…

Leo Tolstoy
Leo Tolstoi

I adhuroj gratë që nuk presin kurrë asgjë, nga askush, sepse shkojnë e marrin gjithmonë vetë atë që duan.

Ato që dalin pa u lyer dhe ndjehen të bukura gjithsesi. Që nuk thonë kurrë sesi janë, por mësojnë të tjerët si të jenë. Ato që ecin gjithmonë me kokën lart, edhe atëherë kur bota do donte t’i fundoste.

Ato që thonë gjithmonë “të dua”, pa asnjë egoizëm, pa asnjë interes.
Gratë që kanë shumë dashuri përbrenda dhe padashur ia falin edhe personave të gabuar!

Nga Leon Tolstoi

ObserverKult

Lexo edhe:

MONICA BELLUCI ACARON LUFTËTARËT KUNDËR RRUDHAVE

gratë kunder rrudhave monica belluci

Monica Bellucci e moshuar, me krenarinë dhe guximin e saj shkaktoi stuhi indinjate midis luftëtarëve të zjarrtë kundër pleqërisë. Më saktësisht – te luftëtarët kundër rrudhave.

Ajo “guxoi” të ecë në qilimin e kuq, me fytyrën dhe trupin e saj me të gjitha rrudhat, rrathët e errët dhe peshën e tepërt, pa hezitim dhe plotësisht e pa interesuar për opinionin e mbështetësve të rinisë së pafundme.

Dhe kjo është e mrekullueshme!
Sepse dikush që njihej si shëmbëlltyrë e bukurisë si Monica Bellucci më në fund del lirshëm t’i tregojë botës se plakja nuk është aspak turp dhe bukuria e saj vazhdon edhe me rrudhat.
Thuhet se termi “moshë” është i lidhur ngushtë me mentalitetin intelektual dhe jo me vitet. 

ObserverKult

FOTO: SI DUKESHIN FYTYRAT E ARISTOTELIT, HOMERIT DHE ALEKSANDRIT TË MADH?

Alessando Tomasi, na mundëson që të kthehemi pas në kohë për të parë sesi dukeshin personazhe të rëndësishme që kanë ngritur themelet e njerëzimit.

Tomasi ka rindërtuar duke pikturuar, fytyrat e filozofëve dhe politikanëve antikë grekë dhe romakë. Ai ka përdorur si bazament statujat në muze apo përshkrimet që ka gjetur në tekstet e lashta.

Jeni kurioz për të parë sesi kanë qënë “të preferuarit” tuaj shekuj më parë? Hidhini një sy…

Sokrati

Kliko për tekstin e plotë KETU

ObserverKult