Tonin Tërshana: T’takova ty e dashur… (teksti dhe kënga)

Ora trokiti tre,
Gjumi s’më zë përse, përse, përse.
Të zbardh mëngjesi pres,
Se dje ti buzëqeshur
Po vije drejt meje,
T’takova ty e dashur në stacion,
Sa e kam pritur kët’stacion!

Ecëm të dy,
Gjer në uzinë arritëm pa kuptu,
Krah për krah të tani,
Toka flakë prek mbi retë,
E s’ndahesha nga ty kish vajtur ora dhjetë!
Të shtrirë të dy!

Unë dashurin e ndjej që po më vlon më vlon,
Mëngjesin pres e fjalët e saj unë t’i dëgjoj përsëri,
Jo s’kam zbuluar jo një kontinent të ri,
Por njoha unë një vajz’të thjeshtë,
E dashur për gjithnji
Të njoha ty.

Po nga ky këngëtar: TONIN TËRSHANA: DY ZEMRA NUK BASHKOHEN KUR ATO S’DASHUROHEN (TEKSTI DHE KËNGA)