Tradhtia vret vetëm dashuritë e vdekura… ato që rezistojnë bëhen të pavdekshme

Observerkult ua sjell disa thënie nga autorë të ndryshëm:

Nuk jam i mërzitur pse më ke tradhëtuar, por sepse nuk do të mundem të kem më kurrë besim tek ti! – Jim Morrison

Tradhtia është shoqja besnike e shumë martesave moderne. – Giuseppe Garibaldi

Besoji vetëm vetes sate e nuk do të tradhtohesh nga dikush tjetër. – Thomas Fuller

Një gjysmë miku është një gjysmë tradhtari. – Victor Hugo

Që të ketë tradhti, duhet të ketë pasur besim më parë. – Suzanne Collins

E vetmja gjë që njeriu mund të tradhtojë është ndërgjegjja. – Joseph Conrad

Besnikëri: virtyt i veçantë që spikat tek ata që së shpejti do të tradhtohen. – Ambrose Bierce

Tradhtia vret vetëm dashuritë e vdekura. Ato që rezistojnë bëhen të pavdekshme. – Massimo Gramellini

ObserverKult

Lexo edhe: THËNIE NGA MERYL STREEP: JETA ËSHTË E ÇMUAR DHE KUR HUMBET SHUMË NJERËZ…

ObserverKult ua sjell disa thënie nga Meryl Streep:

Dhurata e qenieve njerëzore është se ne kemi fuqinë e empatisë.

Ti nuk mund t’i frenosh gjërat që ty të bëjnë njeri. Është e pakuptimtë ta provosh diçka të tillë.

Disa njerëz janë të mbushur me mëshirë dhe dëshirë për të bërë mirë, ndërsa disa të tjerë nuk e besojnë se do të bëjë ndonjë diferencë të madhe, ndihma që ata mund t’i jepnin të tjerëve.

Në momentin kur nis të mendohesh për atë çfarë mendojnë njerëzit, ndalon së qenuri vetvetja.

Unë mendoj se ti mund ta gjesh rrugën tënde, atë rrugë që të bën ty të ndihesh e lumtur. Jo ashtu siç të tha nëna jote. Jo ashtu si po të thotë një aktore. Jo ashtu si të thonë të tjerët, por ashtu siç zëra të ulët thërrasin brenda teje.

Është bukur të shohësh veten duke bërë diçka, që mendoje se kurrë nuk do ta arrije.

Jeta është e çmuar dhe kur humbet shumë njerëz, kupton se çdo ditë e jetës është një…

Leximin e plotë mund ta bëni këtu.

ObserverKult