Vaçe Zela: Kur bjen fyelli, çiftelia…(teksti dhe kënga)

Muzika: Pjetër Gaci
Teksti: Aleksandër Banushi


Kur bjen fyelli e çiftelia
Natën deri vonë
Vet nga zemra knon malsia
krenaria jonë
Ti o fyell i barijve bukur po tingëllon
Si kristalet nëpër kroje
Zëri yt buron

Bjeri çiftelisë o djalë
këngë e trimave ushton
kur bjen fyelli e çiftelia natën deri vonë
vet nga zemra knon malsia
krenaria jonë

Me dy tela çiftelie
këngën do qëndis
do këndoj nëpër korije
shkrepave t’malsisë
Kënga ime dhe jehona
maleve t’ushtoj
të gëzohen bjeshkët tona krenaria jonë

Bjeri çiftelisë o djalë
këngë e trimave ushton
kur bjen fyelli e çiftelia natën deri vonë
vet nga zemra knon malsia
krenaria jonë