Washington: Puno fort që t’ia dalësh! Mos shih prapa…

puno fort denzel washington

Puno fort që ta arrish:

Denzel Washington:

“Duhet të jesh falenderues për çdo gjë që ke. Kështu e jetoj unë jetën time. Kjo është arsyeja se pse unë jam ky që jam sot. Falendero Zotin për çdo gjë që ke në jetën tënde.
Dëshira e madhe në zemrën tënde, ajo gjë që ju doni të bëni me veten tuaj, është prova më e madhe që Zoti të jep paraprakisht për të të bërë të kuptosh se ajo është jotja. Dhe ti mund të kesh çdo gjë të mirë që dëshiron.
Puno fort që ta arrish. Kur e arrin, ktheje kokën mbrapsht dhe ndihmo dikë tjetër të ngrihet bashkë me ty. Njëri të na mësojë të gjithëve, dhe të gjithë të mësojmë njërin. Frymëzojini të tjerët të bëjnë ndryshime pozitive!”

ObserverKult

Lexo edhe:

GERVASO: ËSHTË E VËSHTIRË TË KUPTOHET, PËRSE E DUAM DIKË QË NUK NA DO…

Lexo edhe:


DIKUR DY SHOKË QEMË, TË DASHURONIM TY…POEZI E HERSHME E DRITËRO AGOLLIT

puno poemë qajnë dy shokë aeroport poezi nga dritëro agolli

Në vazhdim mund të lexoni dy poezi të fazës së hershme krijuese të Dritëro Agollit. Bëhet fjalë për poezinë “Gjurma “, botuar në vitit 1954 dhe poezinë “Vjersha ime e parë” në vitin 1955.

Gjurma

Dikur dy shokë qemë,
Të dashuronim ty,
S’do mend që njerin doje
Dhe s’mund të doje dy .

Të marrë kemi qenë,
Kur jemi rrahur kot ,
Po unë atëherë isha
Vërtet një Don Kishot!

Përbri shtëpisë sate
Me baxhë në pullaz
Ai ngadalë vinte
Dhe unë e ndiqja pas .

Tekstin e plotë e gjeni KETU

ObserverKult