Whitman: Mbani fytyrën tuaj gjithmonë drejt diellit – dhe hijet do të bien prapa jush

ObserverKult ua sjell disa thënie të poetit amerikan, Walt Whitman:

Kam mësuar se të qenit me ata që dua është e mjaftueshme.

Mbani fytyrën tuaj gjithmonë drejt diellit – dhe hijet do të bien prapa jush.

Unë ekzistoj siç jam, kjo është e mjaftueshme.

Unë nuk e pyes njeriun e plagosur se si ndihet, unë vetë bëhem njeri i plagosur.

Shikimi, dëgjimi, ndjenja, janë mrekulli, dhe çdo pjesë dhe fije e imja është një mrekulli.

Çfarëdo që e kënaq shpirtin është e vërtetë.

Të gjitha gabimet mund t’i falen atij që ka sinqeritet të përkryer.

Ji kurioz, jo gjykues.

Rishqyrto gjithçka që të është thënë… zhduke atë që fyen shpirtit tënd.

ObserverKult