Xhevahir Spahiu: Vajzë e bukur, vajzë e dashuruar…

Vajzë e bukur, si vajzë e dashuruar, qofsh e dashuruar dhe prej meje, prej syrit tënd lulëzojnë dhe sendet.

Vajzë e bukur, vajzë e dashuruar…poezi nga Xhevahir Spahiu

Vajzë e bukur, si vajzë e dashuruar, qofsh e dashuruar dhe prej meje, prej syrit tënd lulëzojnë dhe sendet.

Bora e bardhë, e bardhë pas xhamave,
në kafe “Tirana” hyre,
ti e rralla si dëbora
që në Tirane bie.

Vajzë e bukur, si vajzë e dashuruar,
qofsh e dashuruar dhe prej meje,
prej syrit tënd
lulëzojnë dhe sendet.

Ekspresi gjallërohet
e gjithçka bëhet sy.

Në tavolinën e fundit
dy pleqve kafja po u ftohet.
Të shikojnë ty.

ObserverKult

Lexo edhe:

ESAD MEKULI: ANDRRA E VAJZËS

Shushuritja e leht’ e t’panjohtunit më treti fare dhe agime t’kaltërta andrrova…  E nëpër kunorë lakmish për ‘limtare- si lulja q’i jep qiellit lulzimin, rinin ja dhurova.  Shkëlqyen yjet e qiellit si syt e tijë të thellë dhe të ndritshëm dhe u shafit nën te e kërthnezta fuqi…  -Sonte shushuritja e leht’e t’panjohtunit më treti fare dhe agimet e kaltërta andrrova.

Shushuritja e leht’ e t’panjohtunit më treti fare
dhe agime t’kaltërta andrrova…

E nëpër kunorë lakmish për ‘limtare-
si lulja q’i jep qiellit lulzimin,
rinin ja dhurova.

Shkëlqyen yjet e qiellit si syt e tijë
të thellë dhe të ndritshëm
dhe u shafit nën te e kërthnezta fuqi…

-Sonte shushuritja e leht’e t’panjohtunit
më treti fare
dhe agimet e kaltërta andrrova.

ObserverKult

Lexo edhe:

ROZAFA SHPUZA: A E DIN, MALLI JEM…

A e din, malli jem,
se andrra zgjat sa kreshta e dallgës,
ngjizun prej orgazmës së reve mbi det,
asaj kreshtës që klith prore me za pulëbardhash,
hepohet si krahnoret me tatu lamtumirash
t’arrnueme trishtaz ndër pore
e në muzg shprazet brigjesh t’njelmëta
tue fashitë gjurmë ikacake dashnish jetëpaka…
A e din, malli jem?

ObserverKult