Zef Serembe: Më të bukurës ç’ë Strigarë

zëmra, poezi nga Zef Serembe

Poezi nga Zef Serembe

Nga katudi u largova posi i bjerr
Vajta te ljufta e fortë e u gjenda i vetë:
Larh u rrinja nga ti me zëmrën shkjerr,
Se anamesa të hojve u gjenda i shkretë:
Edhe zëmra kekj fort të dëshironej
Edhe e mjera më ra se nkë të çonej.

Gjaku venej mbë truall si ujë kroi
E fare gjellën time e ndikurova,
Vapë e kekj shkoi mbi mua e bora shkoi,
I aksëm gjith gramitë u kapëtova
E shumë her’ si i bjerr ndë gjithësi
Më vinin trut te ti me dashuri.

(Shkëputur nga libri ‘Vepra 1-Vjersha’ i Zef Serembe)

ObserverKult

—-

zëmra, poezi nga Zef Serembe

Lexo edhe:

ZEF SEREMBE: FYTYRA E ASAJ…

Poezi nga Zef Serembe

Si vajza ime e bukur s’ka asnjë:
E prerë, e holl’ si kumbull, drejt më rri:
Kur ecën, shkon si zogë e mbase më
Zërin e saj e ngre plot harmoni.

I ndan flokët në mes dhe rrethas vë
Gërshetin që i shkëlqen krejt në të zi,
I feks balli që rreze drite zë
Si gryka e detit n’agim’n e ri.

Të zes e tërë mënd e mall të thellë,
Sytë e saja shkëlqejnë më se hënë,
Në mes të faqes i qesh hunda e hollë.

Poezinë e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult