A e dini si mund të jeni të lumtur? Ja çfarë thotë Dalai Lama

ObserverKult ua sjell disa thënie nga Dalai Lama.

1 – Mbani gjithmonë parasysh faktin që një dashuri e madhe dhe rezultatet e shkëlqyera sjellin me vete risqe të mëdha.

2 – Kur humbni, mos harroni mësimin e nxjerrë.

3 – Ndiqni gjithmonë këtë rregull: Respekt për veten tuaj, Respekt për të tjerët, Përgjegjësi për veprimet tuaja.

4 – Mos harroni se, të mos marrësh atë që dëshironi ndonjëherë mund të jetë një goditje e mrekullueshme e fatit.

5 – Mësoni rregullat, në mënyrë që t’i shkelni ato ashtu siç duhet.

6 – Mos lejoni që një mosmarrëveshje e vogël të dëmtojë një miqësi të madhe.

7 – Kur vëreni se keni bërë një gabim, bëni diçka menjëherë për ta korrigjuar atë.

8 – Kaloni pak kohë me veten çdo ditë.

9 – Hapni krahët për ndryshimin, por mos lejoni që të largohen vlerat tuaja.

10 – Mos harroni se ndonjëherë heshtja është përgjigjja më e mirë.

11 – Jetoni një jetë të mirë, të nderuar, në mënyrë që, kur të mendoni për jetën tuaj në pleqëri, ta shijoni edhe një herë të dytë.

12 – Një atmosferë e dashur në shtëpinë tuaj duhet të jetë themeli i jetës.

13 – Kur nuk pajtoheni me të dashurit tuaj, merruni vetëm me problemin aktual, pa e rikthyer në qendër të temës të kaluarën.

14 – Ndani njohuritë tuaja. Eshtë një mënyrë për të arritur pavdekësinë.

15 – Jini të sjellshëm me Tokën.

16 – Të paktën një herë në vit, shkoni në një vend ku nuk keni qenë më parë.

17 – Mos harroni se marrëdhënia më e mirë, është ajo ku doni njëri-tjetrin më shumë sesa keni nevojë për njëri-tjetrin.

18 – Gjykoni suksesin tuaj, në lidhje me atë që keni dashur të hiqni dorë për ta arritur atë.

Përgatiti: ObserverKult

——————————————

Kliko edhe:

DALAI LAMA: ËSHTË KAQ I SHQETËSUAR PËR TË ARDHMEN SA NUK E JETON TË SOTMEN…