Adem Gashi: Para trupit të një gruaje

papritmas mori qielli flakë,
mori zjarr majëmali e fusha
zjarr mori qyteti e katundi e gëmusha
në zjarr u përzjarr ajri, udha
e morën nga zjarri lumenjtë, liqenet
pemët, perimet dhe shelgjet
ra zjarr pra 
edhe në hapësirën e zhveshur të shpatit,
në trupin tënd e timin 
u ndez dhe shtrati dhe oxhaku
u dogj gjithçka, dhe deti, dhe oqeani…
ah, harrojini të gjitha,
i paskam këmbyer sytë padashur
me sytë e një piromani
para trupit të një gruaje

ObserverKult