Mos e thuaj asnjëherë gjithçka që di, as personit që e njeh më mirë…

adrian arial

ObserverKult ua sjell disa thënie të Agatha Christie:

Fjala është një sajesë e njeriut që shërben për të mos e lënë të mendoj.

Idiotësia është mëkati që nuk falet kurrë e që ndëshkohet përherë.

Instikti është diçka e mrekullueshme: nuk mund të shpjegohet, por nuk duhet injoruar.

Është mirë të dyshohen të gjithë, derisa të vërtetohet se janë të pafajshëm.

Nuk ka aspak rëndësi, prandaj është kaq interesante.

Vetëm ngaqë një problem nuk është zgjidhur ende, nuk do të thotë që nuk mund të zgjidhet.

Mos e thuaj asnjëherë gjithçka që di – as personit që e njeh më mirë.

– Mendoj se një nga gjërat më me fat që mund të të ndodhë në jetë, është të kesh një fëmijëri të lumtur.

Është e sigurtë që për gjithçka që do, duhet të paguash njëfarë çmimi.

ObserverKult

Agatha Christie

——————————-

Lexo edhe:

EDHE MOTRA E ANA FRANK SHKROI NJË DITAR!

Ditari i Ana Frank (1929-45), i shkruar ndërsa ajo dhe familja e saj fshiheshin në Amsterdam gjatë Luftës së Dytë Botërore është një nga librat më të famshëm – dhe më të shiturit – e të gjitha kohërave. Por sa informacione dini realisht për ditarin e saj të famshëm, apo për vetë Ana Frank?

1. Ditari i Ana Frank është ditari më i mirë i të gjitha kohërave

I printuar fillimisht në 1500 kopje, sot “Ditari” i Ana Frank është shitur në mbi 30 milion kopje. U përkthye në mbi 60 gjuhë të huaja në mbarë botën. Një sukses i tillë dhe vlerësimet nga lexuesit e bëjnë të konsiderohet si ditari më i mirë i të gjithë kohërave.

2. Motra e Anës, Margot Betti Frank, gjithashtu shkroi një ditar

Anneliese Marie Frank, e njohur si ‘Ana’ për miqtë dhe familjen e saj, lindi në Frankfurt-am-Main më 12 qershor 1929. Ajo ishte fëmija i dytë dhe më i vogël i një familje hebreje të asimiluar. Motra e saj, Margot Betti Frank, ishte tre vjet më e madhe se Anne. Ajo shkroi një ditar – edhe pse nuk u arrit të gjendej kurrë…

TEKSTIN E PLOTË E GJENI KËTU