Ahmet Selmani: Rituali i zgjimit…

Ahmet Selmani: Vjedhja e luleve të parajsës

Ju ftojmë të lexoni poezinë “Rituali i zgjimit (ose zoti i dritës)” të shkrimtarit, Ahmet Selmani!

Asgjë s’bëj
në vetminë e agullimës
veç e kap diellin me duar
dhe ta vë mbi faqe
si ritual të shenjtë
që të zgjohesh ngadalë
si zot drite
duke shkundur copa ëndrrash
si pluhur malli
e dashurie.

ObserverKult


Lexo edhe:

FLUTURA AÇKA: NJË BURRË SI TI