Ai që kërkon të përfitojë diçka nga dashuria, nuk është i dashuruar, është tregtar

ObserverKult ua sjell disa thënie të shkrimtarit francez, Michel Quoist:  

Ai që kërkon të përfitojë diçka nga dashuria, nuk është i dashuruar, është tregtar.

Gëzimi lind në çastin kur heq dorë nga kërkimi i lumturisë tënde për t’u dhënë të tjerëve.

Të duash nuk do të thotë të kesh dikë që të pasuron, por të jesh pjesa që e pasuron atë.

Është steril vetëm ai që jeton pa dashuri. Dashuria është mbartëse dhe krijuese e jetës.

ObserverKult