Alexander Dumas: Dashuria e pastër dhe dyshimi nuk mund të rrojnë bashkë…

ObserverKult ua sjell disa thënie nga Alexander Dumas:

“Unë nuk jam krenar, por jam i lumtur, dhe lumturia mendoj që verbon më shumë se krenaria.”

“Të gjitha përgjithësimet janë të rrezikshme, madje edhe ky.”

“Gratë kurrë nuk janë më forta se sa pas mposhtjes.”

“Dashuria e vërtetë, një burrë gjithmonë e bënë më të mirë, pavarësisht se cila grua e inspiron atë.”

“Dashuria është më vetjakja nga të gjitha pasionet.”

“Unë jam i fortë ndaj çdo gjëje, përveç ndaj vdekjes së atyre që i dua. Ai që vdes fiton; ai që i sheh të tjerët duke vdekur humbet.”

“Dashuria e pastër dhe dyshimi nuk mund të rrojnë bashkë; përmes derës që e dyta hyn, e para del.”

“Zoti është plotë mëshirë për të gjithë. Ai fillimisht është një baba para se të bëhet një gjykatës.”

“Kurrë mos i besoni një armiku që ju bënë dhurata.”

LEXO EDHE: Ajnshtajni: Përpiqu të jesh një vlerë, jo një sukses!