Ali Podrimja për dashurinë: Krejt çka është e bukur mbetet e pathënë…

Poezi nga Ali Podrimja: Fjalë për dashurinë

krejt ç’është e bukur
për dashurinë
ende s’është thënë
(prore mbet diçka të thuhet
n’emër të një kohe
në jetë,
herët ose vonë)

ajo gjithmonë vjen
sapo harrojmë të dashurojmë
dhe kurrë s’është vetëm e sotme

krejt ç’është e bukur
mbetet përherë e pathënë,
e kërkuar në jetë

ObserverKult

Lexo edhe:

ALI PODRIMJA: KOHA ËSHTË TË DUHEMI…

Koha është të duhemi,
të kesh besim në mua kur të them: Trime,
të kem besim në ty kur më thua: Trim.
Për kokën time kryeneçe shumë kurthe ngrite,
shumë e pushkët mbushi babai yt, fisi yt,
një mijë e një të zeza kurdise ku do t’ma zije pritën.

Poezinë e plotë e gjeni KETU

ali podrimja

ALI PODRIMJA: UNË DO TË DUA

Po të rrëzohet
edhe i mbrami i Kullës gur-
unë do të dua.

Po të shuhet
edhe i mbrami i Vatrës zjarr-
unë do të dua.

Poezinë e plotë e gjeni KETU

ALI PODRIMJA: JE SI SHPIRTI IM

E pakufi je
si shpirti im, e pakufi-

e unë pash e m’pash
mundohem të të bi,

në grykë të shkëmbit
t’gurëzohem,

Poezinë e plotë e gjeni KETU

ObserverKult