Kush dashurinë s’e ka provuar, e ka të pamundur për ta kuptuar

buzeqesh e bukur

ObserverKult ua sjell disa thënie të Dante Alighierit:

Më të mençurit janë ata që mërziten më së shumti kur e humbasin kohën.

Dashuron pak ai që mund të numërojë dhe ta thotë me fjalë se sa shumë dashuron.

Dashuria lëviz diellin dhe yjet e tjerë.

Fytyra tregon ngjyrën e zemrës.

Kush dashurinë s’e ka provuar, e ka të pamundur për ta kuptuar.

Dëgjon më mirë ai që mban shënime.

Nuk u krijuat për të jetuar si dështakë, por për të ndjekur virtyte e dije.

Liria kërkon atë që e vlerëson, atë që është i gatshëm të japë jetën për të.

Të jetosh është të turresh drejt vdekjes.

ObserverKult

—————–

Lexo edhe:

Thënie për bukurinë: Bukuria nuk gjendet në fytyrë, por në dritën e zemrës!