Ana Ahmatova: Kënga e takimit të fundit

Ana Ahmatova

Poezi nga Ana Ahmatova

Me gjinj të lëshuar, në shkrehje
Kalehtas e hidhja çdo hap.
Në dorën e djathtë duke ngjeshur
Dorashkën e dorës së majtë.

U shtanga një çast, tek më ndanin
Tri hapa gjithsej prej çudisë.
Një zë vjeshtarak mes panjash
Më thosh: “Bjer mbi mua dhe vdis”.

Gënjyer dhe shqim e përbaltur
Nga fati me lajkë, përdhunë.
Iu ktheva: “I dashur, i dashur.
Me ty vij të fikem dhe unë…

Ish këngë e takimit të fundit
Shtëpinë kur këqyrja në terr.
Si mpakej mes odës së gjumit
Qiriri me flakëz të verdhë.

Shqipëroi: Artian Guskiqi

ObserverKult

——————————

Kliko edhe:

ANA AHMATOVA: KAQ SHUMË GURË HODHËN PËRMBI MUA…