Keanu Reeves: I trajtoj njerëzit si do doja t’më trajtonin… quhet respektNga: Keanu Reeves

“Jam rritur dhe mësuar që të tregoj respekt.
Jam mësuar që të trokas përpara se të hap një derë. Të them përshëndetje kur hyj në një dhomë.
Të them ‘Të lutem’ dhe ‘Faleminderit’, dhe të kem respekt për më të moshuarit. Nëse u nevojitet, do i lija të tjerët ta merrnin vendin tim.
Të them “Po zotëri” dhe “Jo zotëri”, dhe të ndihmoj të tjerët kur u duhem, jo të rri në skaje e të shoh.
Të mbaj derën për personin që është prapa meje, të them “më falni” kur nevojitet dhe të dua njerëzit për ata që janë, dhe jo për atë që unë mund të marr prej tyre.
Më e rëndësishmja, jam rritur dhe mësuar të trajtoj njerëzit pikërisht ashtu si do të doja të trajtohesha unë nga të tjerët.
Quhet respekt!”

trishtim respekt
Foto ilustrim

——————————————————–

ObserverKult

LEXO EDHE:

DO DOJE PUTHJE TË ÇMENDUR APO LULE PËR RESPEKT?

-Ç’do të doje, – një puthje të çmendur apo një lule në shenjë respekti dhe adhurimi?

-Të dyja, dua adhurimin tënd të çmendur!

Dashuria është një çmenduri e bukur që nuk shijohet me logjike.

-Do te doja të iknim larg nga kjo bote moraliste e fjalëshumë, atje ku drita e diellit dhe magjia e hënës pasqyrohen vetëm në lakuriqësinë e shpirtit…

Tesktin e plotë e gjeni KETU