Artan Gjyzel Hasani: Mos ma kthe gjumin që kam humbur…

Artan Gjyzel Hasani

Poezi nga Artan Gjyzel Hasani

Nëse…

…e ke gjetur ti
gjumin që kam humbur
mos ma kthe
do të përdor gjumin e dikujt
që fjeti më shumë se ç’duhet…

të lutem mbaje mirë
dhe vëre të flerë pranë orës
pa ëndrra që trondisin
të zgjohet në kohën e duhur
dhe të të sodisë
kur ti dremit e qetë
shkujdesur
pa kujtesë
si lumturia kur humbet qëllimin
në zgjimet e tjetrit…

ObserverKult

Lexo edhe:

PYETËSORI I PRUSTIT: ARTAN GJYZEL HASANI

Cila është ideja e juaj për lumturinë e përkryer?
Unë nuk besoj te lumturia, aq më pak te përkryerja e saj. Në një arsyetim ideal, lumturia e përkryer do të ishte ajo gjëndje ku njerëzit i japin mundësi njëri tjetrit të jenë vetvetja pa asnjë kusht.

Cila është frika juaj më e madhe?
Lartësitë, por jo fluturimet.

Cilin person të gjallë e admironi më së shumti?
Njeriun që dua.

Cili është personaliteti historik më të cilin do të dëshironit të identifikoheshit?
Asnjëri.

Cili është tipari i juaj që nuk e pëlqeni?
Gjykimi i vetes.
 
Cili është tipari të cilin nuk e pëlqeni tek të tjerët?
Mosmirënjohja.

Në cilat gjëra e teproni?
Mirëbesimi.

Çfarë do t’iu shtynte të gënjenit?
Dashuria.

Cili është rrugëtimi juaj i preferuar?
Rruga e panjohur, pak rëndësi ka mjeti, mjafton që ajo rrugë të kalojë nga shpirti.
 
Cilën fjalë apo frazë e përdorni më së shpeshti?
Dreqi ta hajë…

Për çfarë ju ka ardhur më së shumti keq apo jeni penduar që e keni bërë?
Kur kam zhgënjyer njerëz që më kanë dashur shumë, sidomos tim atë…

Çka ose kush është dashuria juaj më e madhe e jetës?
Jeta, përderisa akoma nuk e kam braktisur.

Cila është gjendja momentale mendore e juaja?
Poetike dhe anormalisht e shëndetshme.

Nëse do të kishit mundësinë të ndryshonit vetëm një gjë tekvetvetja, cila do të ishte ajo?
Vendndodhjen e trurit. Do të ishte më mirë të ndodhej pranë zemrës.

Tekstin e plotë mund ta gjeni KËTU