Askush nuk i meriton lotët e tu, por ai që i meriton ata, nuk do të të bëjë të qash

Gabriel Garsia Markez Marques markez

Në vijim do të keni mundësi të lexoni disa nga thëniet më të bukura të Gabriel Garsia Markezit, shkëputur nga romani “Dashuria në kohërat e kolerës”:

“Gjithmonë mbaj mend që gjëja më e rëndësishme në një martesë të mirë nuk është lumturia, por stabiliteti”.

“Nuk ka lavdi më të madhe, se sa të vdesësh për dashurinë”.

“Jeta nuk është periudha që dikush jetoi, por periudha që dikush kujton dhe si e kujton për ta treguar”.

“Gjithçka për të cilën ka nevojë dikush, është koha. Koha për të kuptuar kush është, kush do të bëhet, dhe ku do të shkojë”.

“Duhet të trembesh edhe nga nxehtësia, edhe nga ftohtësia e zemrës tënde dhe të përpiqesh të kesh durim, nëse mundesh”.

“Ajo e priste me një ankth të tillë, saqë vetëm një buzëqeshje prej tij i rikthente gjallërinë”.

“Kam pritur për këtë mundësi më shumë se gjysmë shekulli për të të folur edhe një herë mbi besnikërinë time të përjetshme dhe dashurinë time të pavdekshme”.

“Ai që pret shumë, mund të përfundojë me asgjë”.

“Askush nuk i meriton lotët e tu, por ai që i meriton ata, nuk do të të bëjë të qash”

“Ka gjithmonë diçka të mbetur për t’u dashuruar në çdo gjë që përfundon”. 

ObserverKult


Lexo edhe:

NIÇE: PARA SE TË LIDHET MARTESA DUHET BËRË KJO PYETJE…