Bekim Lumi: Janë vitet

2003

a mund të numërohen engjëjt
a mund të mbahen në shuplakë fluturat
a mund të puthen pikat e shiut

është viti 2003

një engjëll është derdhë curril mbi tokë
retë e bardha nuk e duruan më
ish i bardhë e i kaltër

është viti 2004

një flutur fluturon drejt diellit
krahët tekanjoze e shkruajnë ajrin
një notë vallëzimi e lëjnë mbas

është viti 2005

një pikë shiu ra papritmas mbi fletë
u rrokullis e tundur mbi faqen e saj
dhe u shtri mbi bar e para

është viti 2006

kemi për të numëruar derisa nuk jemi engjëj
kemi për t’i marrë lakmi fluturave derisa nuk dimë të fluturojmë
kemi për t’i qa shirat përderisa nuk dimë të puthemi

është viti i rradhës