Besnik Mustafaj merr çmimin e rëndësishëm në Itali

Besnik Mustafaj merr çmimin e rëndësishëm “Virtyti dhe Dituria” nga “Alto Riconoscimento “Virtù e Conoscenza”” në Pulia, Itali me motivacionin e mëposhtëm:

“Person i Moralit të Lartë, shkrimtar, ish Ambasador i Shqipërisë në Paris dhe Ministër i Punëve të Jashtme në epokën post-komuniste, sepse ka dënuar në veprat e tij të gjitha format e totalitarizmit dhe diktaturës, për luftën e tij për liritë, për nxitjen e tij të pandërprerë të rezistoni dhe reagoni kundër të gjitha formave të shtypjes politike ”.

Çmimi ju dorëzua nga Gentiana Mburimi, Konsulle e Përgjithshme e Shqipërisë.

“Alto Riconoscimento “Virtù e Conoscenza” është një vlerësim akorduar atyre që, me zgjuarsinë dhe punën e tyre të merituar, i kanë dhënë prestigj Salentos dhe tokës mesdhetare./diasporashqiptare.al

LEXO EDHE: Besnik Mustafaj: Është bukur të ecësh në shi