Bob Dylan: Që të ndjesh dashurinë time (teksti dhe kënga)

“Që të ndjesh dashurinë time”, interpreton Bob Dylan

Kur shiu tërsëllin në fytyrën tënde,
Dhe e gjithë bota të është qepur pas,
Mund të të ofroj një përqafim të ngrohtë
Që të ndjesh dashurinë time.

Kur shfaqen hijet e mbrëmjes dhe yjet
E kur askënd nuk ke të të fshije lotët,
Mund të të shtrëngoj për një milion vjet
Që të ndjesh dashurinë time.

E di që mendjen nuk e ke mbledhur ende
Por unë kurrë nuk do të të bëja keq,
Këtë e kam ditur qysh prej çastit që u takuam
Dhe në mendjen time s’ka asnjë dyshim, vendin ku e ke.

Do të vuaja urie, në blu dhe në zi do të nxihesha,
Do të zvarritesha për ty, përgjatë rrugës,
Nuk ka asgjë të cilën nuk do ta bëja për ty,
Që të ndjesh dashurinë time.

Stuhitë po trufullojnë mbi detin zemërak,
Dhe mbi rrugën e pendesës,
Erërat e ndryshimit po fryjnë të egra dhe të lira,
Dhe ti ende nuk ke parë askënd si unë, kurrë!

Mund të të bëja të lumtur, ëndrrat t’i përmbushja,
Nuk ka asgjë për ty që s’do ta bëja.
Për ty do të shkoja deri në fund të botës,
Që të ndjesh dashurinë time.

Përktheu: Edvin Shvarc

ObserverKult

——————————

Lexo edhe:

BOB DYLAN: TI JE E VETMJA DASHNI QË KAM NJOHUR NAJHERË