Bob Dylan: Ti je e vetmja dashni që kam njohur najherë

Oh, mirë, të dua loçkë e bukur
Ti je e vetmja dashni që kam njohur najherë
Për aq kohë sa ti rri me mua
E tanë bota është froni im
Përtej kësaj asgjë nuk ka
Asgjë që tonën mund ta quajmë

Epo, unë do të shkoj pas mesnate
Poshtë bulevardit të makinave të prishuna
Nuk e di çfarë do t’bëja pa të
Pa këtë dashni që ne tonën e quajmë
Përtej kësaj asgjë nuk ka
Asgjë veç hanës e yjeve

Poshtë çdo rruge gjendet një dritare
Dhe çdo dritare është bë nga qelqi
Ne do të vazhdojmë të duhemi loçkë e bukur
Për aq kohë sa do të zgjatë dashnia
Përtej kësaj asgjë nuk ka
Pos maleve t’ kaluarës

Epo, anija ime është në port
Dhe velat hapun janë
Dëgjom, loçkë e bukur
Vëje dorën në kokën time
Përtej kësaj asgjë nuk ka
Asgjë të bame asgjë të thanme

Përkthyer nga Ben Apolloni

ObserverKult


Lexo edhe:

BOB DYLAN: QË TË NDJESH DASHURINË TIME (TEKSTI DHE KËNGA)