Thënie nga Napoleon Bonaparte: Lufta është biznesi i barbarëve!

ObserverKult ju sjell disa thënie nga Napoléon Bonaparte

“Në politikë, budallallëku nuk është hendikep.”

“Më tregoni një familje që lexojnë dhe unë do t’ju tregoj njerëzit që do ta lëvizin botën.”

“Njerëzit është shumë më e lehtë t’i qeverisësh përmes veseve të tyre se sa përmes virtyteve.”

“Më jepni medalje të mjaftueshme dhe unë do t’ua fitoj secilën luftë.”

“Ambicia e madhe është pasion i karakterit të madh. Ata që janë të pajisur me të mund të veprojnë mirë ose keq. E gjitha varet prej parimeve të cilat e udhëheqin atë.”

“Ekziston një kënaqësi në rrezik.”

“Nevojitet më shumë guxim për vuajtur se sa për të vdekur.”

“Lufta është biznesi i barbarëve.”/ ObserverKult

Lexo edhe: Aretha Franklin, thënie të famshme nga Mbretëresha e Soulit