Bukowksi: Disa njerëz nuk bëjnë asnjëherë çmenduri, kushedi sa jetë të tmerrshme janë duke jetuar…

Disa nga thëniet më të bukura të Bukowskit:

“Doja ta thoja me zë të lartë atë që ndieja, por qëndrova i heshtur nga frika se nuk do të më kuptonin”.

“Një nga ndjesitë më të bukura në botë është kur përqafon dikë dhe ai person të shtrëngon akoma më fort mbrapsht”.

“Njeriu do të duhej të vdiste dy herë, para se të fillonte të jetonte si duhet”.

“Disa njerëz nuk bëjnë asnjëherë çmenduri. Kushedi sa jetë të tmerrshme janë duke jetuar.”

“Disa njerëz nuk zemërohen kurrë, kushedi çfarë jete të tmerrëshme duhet të kenë ata.”

“Ne nuk po kërkojmë lumturi, vetëm më pak dhimbje”.

“Të doja aq shumë… sa ti më lëndoje, e unë të kërkoja falje.”

“Mua më pëlqejnë personat e hutuar, ata që sapo i përqafon duken të plotë, ndërkohë që më parë të dukeshin të thyer në mijëra copëza”.

ObserverKult