Carl Sagan: Librat thyejnë prangat e kohës…

carl sagan
Credit: University Photography

Nga Carl Sagan

“Një libër është bërë nga një lis. Është një grumbull i pjesëve të sheshta, fleksibile (të quajtura ende “fleta”) të ngulitura me gërvishtje me pigment të errët. Një vështrim në të dhe ju dëgjoni zërin e një personi tjetër, ndoshta dikush i vdekur për mijëra vjet. Përgjatë mijëvjeçarëve, autori po flet, qartë dhe në heshtje, brenda kokës suaj, drejtpërdrejt me ju.

Të shkruarit është ndoshta shpikja më e madhe njerëzore, që lidh njerëzit të cilët nuk e kanë njohur kurrë njëri-tjetrin, qytetarë të epokave të largëta. Librat thyejnë prangat e kohës. Një libër është dëshmi se njerëzit janë të aftë për magji.”

ObserverKult

Lexo edhe:

TRE TIPAT E LEXUESVE SIPAS HERMAN HESSE