Çehov: Çmoje veten më tepër. Të tjerët ashtu-kështu ta ulin çmimin!

ObserverKult ua sjell disa thënie të shkrimtarit rus, Anton Çehov:

Kur njerëzit janë të lumtur, s’u prish punë në është verë apo dimër.

Zilia të verbon.

Kur nuk ka shpresë, jetohet me kujtime. Më mirë kaq se asgjë.

Çmoje veten më tepër. Mendojnë të tjerët të ta ulin çmimin.

Asgjë nuk deh sa paraja: kur je fryrë me to, bota të duket më e mirë se ç’është.

Lumturia është një shpërblim që i jepet atij që s’e ka kërkuar.

Një martesë e lumtur mund të ekzistojë vetëm mes një burri të shurdhër e një gruaje të verbër.

ObserverKult

————————————————————-

LEXO EDHE: KËNAQËSIA E DASHURISË ZGJAT VETËM NJË MOMENT. DHIMBJA E DASHURISË ZGJAT SA NJË JETË…

ObserverKult ua sjell disa thënie të zgjedhura nga autorë të ndryshëm:

Zemra është bërë për t’u thyer./ Oscar Wilde

Kënaqësia e dashurisë zgjat vetëm një moment. Dhimbja e dashurisë zgjat sa një jetë./ Bette Davis

Dashuria nuk humbet asnjëherë. Nëse nuk është reciproke, do të kthehet pas dhe do të zbusë e pastrojë zemrën./ Washington Irving

Zemra do të thyhet, por e thyer do të vazhdojë të jetojë./Lord Byron

E çuditshme se sa herë duhet të thyhet një zemër, përpara se vitet ta bëjnë atë të mençur./Sara Teasdale

Ndonjëherë gjërat e mira ndahen, me qëllim që gjërat edhe më të mira të bashkohen./ Marilyn Monroe

Kura për një zemër të thyer është e thjeshtë, zonjë e dashur. Nja vaskë e ngrohtë dhe një gjumë i mirë./ Margaret George

Gjëja më e trishtë për dashurinë është, jo vetëm që nuk zgjat përgjithmonë, por edhe që thyerja e zemrës harrohet shpejt./ William Faulkner

Zemrat mund të thyhen, po mund të thyhen. Nganjëherë mendoj se do të ishte më mirë të vdisnim kur ato të thyeshin, por nuk ndodh./ Stephen King

Më mirë të kem një krah të thyer, se sa një zemër të thyer./Christie Brinkley

TEKSTIN E PLOTË ME THËNIE TJERA MUND TA LEXONI KËTU