Umberto Eco: Asgjë nuk e mbush zemrën ashtu si dashuria

Umberto Eco:

Çka është dashuria?
Për mua nuk ekziston asgjë tjetër në botë, as njeri e as djall dhe asgjë tjetër, e cila është aq dyshimtë sa dashuria.
Ajo e përshkon shpirtin si asgjë tjetër.
Asgjë tjetër nuk ekziston që e mbush dhe e lidh zemrën ashtu si dashuria e bënë.
Nëse nuk i posedoni ato armët të cilat e ndrydhin atë, dashuria ua zhytë shpirtin në humnerë të pafund.

ObserverKult

———–

Lexo edhe:

UMBERTO ECO DHE SHQIPTARËT