Ç’është dashuria? Asnjë s’arrin ta thotë…

Nga: Bozhidar Bozhillov

Ç’është dashuria? Asnjë s’arrin ta thotë.
Të zbehta fjalët-një mister i rrallë.
Dhe pse mallkuar teje në kët’ botë,
e shoh në syt’ e tu se ke mall.

Oh, ndjenja të ngatërruara, plot të fshehtë!
Ajo ësht’ terr e dritë, parajsë e ferr.
As ndjenja e logjika më e mprehtë
s’arrijnë ta zgjidhin dot këtë mister.

Aty e turbullt, aty kthjelluar,
aty sa joshëse aq dhe plot trishtim.
Qofsh e mallkuar…! Oh, qofsh e bekuar…!
Pastë bekim ajo…! Pastë mallkim…!

Përktheu: Myzafer Xhaxhiu

*Titulli i origjinalit: “Kaos”

ObserverKult

————————————————–

LEXO EDHE: S’MË KUJTOHET DASHURIA IME E MIRË… E KAM HARRUAR

Nga: Bozhidar Bozhillov

S’më kujtohet dashuria ime e parë.
E kam harruar.
S’më kujtohet dashuria ime e mirë.
E kam harruar.
Nuk më kujtohet më e zjarrta.
Nuk më kujtohet më e dhimbshmja.
Nuk më kujtohet më tragjikja.
Nuk më kujtohet më e ëmbla.

Ose ju gënjej ju që nuk më kujtohet.

Por një e kujtoj, me siguri,
ndaj dhe kam frikë nga ajo,
dhe kaq shumë dridhem,
kaq shumë zbehem.
Kujtoj të fundit…

Përktheu: Myzafer Xhaxhiu

*Titulli i origjinalit: “Frikë”