Çfarë të detyrohem ty, që më deshe fort?

me puthje

Nga Sara Teasdale

Për çfarë të detyrohem ty,
që më deshe fort dhe gjatë?
Ti nuk m’i dhe kurrë flatrat e shpirtit,
apo t’m’i dhuroje zemrës një këngë.

Por, oh, tek ai tjetri më pëlqente
që nuk më donte fare,
borxh i kam portën e vogël të hapur,
e cila më çoi përmes murit të parajsës.

*Titulli i origjinalit: “Borxh”

ObserverKult

——————-

Lexo edhe:

Sara Teasdale: Të më duash më thellë dhe më gjatë…