Christina Rossetti: Më kujto kur të kem ikur

Më kujto kur të kem ikur,
Të kem ikur në pafundësinë e dheut të heshtur;
Atëherë kur për dore nuk më mban dot më,
as nuk shkoj për t’u kthyer, po ik të qëndroj.
Kujtom kur s’kishte ditë pa më treguar
Planet e së ardhmes sonë:
Veç kujtom; kupton
Atëherë do jetë vonë për këshilla a për lutje.
Prapë nëse të duhet të më harrosh për pak
dhe prapë të më kujtosh, mos u dëshpëro:
Se nëse errësira dhe kalbëzimi
Lanë gjurmë në mendimet që dikur i pata,
Më mirë me kohë të më harrosh dhe buzëqeshu.

Përktheu: Nurie Emrullai