Cortazar: Beatriçja nuk zgjidhet. Zhuljeta nuk zgjidhet

julio cortazar mbas festave

Nga Julio Cortazar

Ajo çka shumë njerëz e përkufizojnë dashuri, ka të bëjë me zgjedhjen e një gruaje dhe martesën me të.
Dhe e zgjedhin! Betohem!
I kam parë.
Po si mund të zgjedhësh në dashuri, sikur dashuria të mos ishte një vetëtimë që të thërrmon kockat dhe të lë shtrirë gjerë e gjatë mes oborrit?
Beatriçja nuk zgjidhet.
Zhuljeta nuk zgjidhet.
Vallë, a e zgjedh ti shiun, që të lag deri në palcë pas koncertit?!

Ujdisi në shqip: Rielna Paja

ObserverKult

Lexo në një variant tjetër përkthimi:

JULIO CORTÁZAR: PO SI MUND TË ZGJEDHËSH NË DASHURI?