Dalai Lama: Heshtja ndonjëherë është përgjigja më e mirë…

dalai lama

ObserverKult ua sjell disa thënie të Dalai Lama:

Heshtja ndonjëherë është përgjigja më e mirë.

Atij që e dashuron jepi krahë për të fluturuar, rrënjë për t’u kthyer dhe arsye për të qëndruar.

Ndajeni dijen tuaj. Kjo është mënyra më e mirë për ta arritur pavdekësinë.

Kur ne ndjejmë dashuri dhe mirësi ndaj të tjerëve, jo vetëm që të tjerët i bëjmë të ndjehen të dashur dhe të respektuar, por kjo gjithashtu na ndihmon edhe neve për të zhvilluar paqen dhe dashurinë e brendshme.

Koha kalon pa u penguar. Kur bëjmë gabime, ne nuk mund ta kthejmë kohën pas dhe të provojmë prapë. Krejt çfarë mund të bëjmë është ta shfrytëzojmë mirë të tashmen.

Synimi nuk është të bëheni më të mirë sesa çdo njeri tjetër, por më mirë sesa vetja në të kaluarën.

Një sy për një sy… të gjithë jemi të verbëruar.

Dashuria dhe mëshira janë domosdoshmëri, jo luks. Pa to, njerëzimi nuk mund të mbijetoj.

Silluni mirë kurdo që të mundeni. Gjithmonë është e mundur.

ObserverKult