Dante Aligeri: Nuk ka dhimbje më të madhe se kujtimi i kohëve të lumtura në mjerim

ObserverKult ju sjell disa thënie të autorëve të ndryshëm:

Nuk ka dhimbje më të madhe se kujtimi i kohëve të lumtura në mjerim./ Dante Aligeri

Kujtimet e bukura jetojnë dhe ndrisin përgjithmonë, duke pulsuar dhimbshëm me kohën që kalon./ Banana Yoshimoto

Do të vijë dita kur kujtimet do të jenë pasuria jonë./Paul Geraldy

Koha ikën në njërën anë e kujtimet në anën tjetër./ William Gibson

Ëndërrat nuk janë kujtime, por frikë dhe shpresë, të dhëna për ankthet e të tjerëve./Lisa McMann

Kujtimi i kënaqësisë nuk është më kënaqësi, ndërsa kujtimi i dhimbjes është akoma dhimbje./Lord Byron

Ditët e paharruara të një njeriu janë në total pesë a gjashtë, të tjerat bëjnë volum./Ennio Flaiano/ ObserverKult

LEXO EDHE: Për dashurinë, jetën dhe ëndrrat… Thënie nga Paulo Coelho