Dashnor Diko: Sa shpejt kaloi ajo natë… (teksti dhe kënga)

Eh kjo melodi, më çon mua shumë larg
kujtoj me nostalgji atë njohje në plazh
t’i mikeshë e huaj s’flisje dot asnjë fjalë
por tani më thuaj a më kujton dhe ti vallë.

Ish kjo rege që na njohu të dy
e kuptonim njëri-tjetrin pa fjalë
t’i buzëqeshje
dhe më ftove me sy, me sy

Sa shpejt kaloi ajo natë
t’i kërceje dhe këndojë këtë rege
edhe unë të shoqëroja nga pas
dy zeshkane me trupin e bukur
pranë të kisha çdo natë.
Degët e palmave ne na mbulonin
e harruam në nxehtësinë e saj
zogjtë e natës bashkë me ne këndonin
yjet kishim dëshmitarë.