Amos Oz: Dashuria ju zë si një sëmundje…

Amos Oz:

“…Dashuria është një përzierje e rrallë e të kundërtave, një përzierje e egoizmit ekstrem dhe përkushtimit të plotë. Një paradoks! Përveç kësaj, të gjithë flasin gjithmonë për dashurinë, por, dashuria nuk është diçka që mund ta zgjedhësh. Ajo ju kap sikur një sëmundje, ju kapeni në grackë nga ajo, ashtu sikur një fatkeqësi…”/ ObserverKult