“Dashuroni me maturi”, 10 thënie për dashurinë nga Shekspiri

Thënie të zgjedhura për dashurinë nga Shekspiri:

Dashuria e të rinjve nuk qëndron me të vërtetë në zemrën e tyre, por në sytë e tyre.

Dashuria nuk më bën asnjë pyetje, dhe më jep mbështetje të pa fund.

Ku dashuria është e madhe, dyshimet e vogla janë shqetësuese; Ku shqetësimet e vogla rriten, dashuria e madhe rritet këtu.

Dashuria që nuk mund ta kemi është ajo që zgjat më së shumti, dhemb më së thelli, por ndihet më së forti.

Koha ecën në paterica derisa dashuria t’i ketë të gjitha ritet e saja.

Mjalti shumë i ëmbël është i neveritshëm në ëmbëlsinë e tij. Dhe në shije shuan oreksin. Prandaj, dashuroni me maturi.

Dashuria është qorre.

Dashuria është shumë e re për ta ditur çka është ndërgjegjja.

Dashuria që  na përcjell ndonjëherë  është telashe, të cilën ne e falënderojmë si dashuri.

Dashuria dhe qielli e bëjnë njeriun qiellor./ ObserverKult