Drita Fejza: Fjala dhe plumbi

Poezi nga Drita Fejza

Fjala u shndërrua në plumb
gjeti rrugën deri te zemra.
E gjithë jeta u shkund
në gur u gdhenden emra

Këtu pushon filan fisteku
kujtohet nga familja me mall
Tragjikisht u nda nga jeta
për plumbin, asnjë fjalë

E ngushëlluan, e përkujtuan
nuk çuditem nëse e harruan
Fjala ishte e para, lindi dashuria
por zemra u vra nga tradhtia

Në këtë tokë të lashtë,
ku fjalët dhe plumbat
gdhendin fatin e njerëzve
kronikat tona shkruhen me gjak

dhe harrimi vjen si mjegull
mbi plagët e vjetra
Kurkuj ma shumë se vetës
nuk i hyjmë në hak.

ObserverKult


Lexo edhe:

DRITA FEJZA: “E GJITHKOHSHMJA ANDËRR”, LIBËR QË RUAN KUJTESËN HISTORIKE DHE NDERON VIKTIMAT E LUFTËS!