Dritëro Agolli: O vendi im…

O vend i bekuar – blu xhinsa dhe gunë,
Në trup kushtetutën, në mendje kanunë.

O vend i bekuar me Miss-Albania,
Me gotën me viski, me kokën me thërria.

O vend i bekuar, copëtuar dy copa,
Me dele tek sërbi, me lesh nga Evropa…